توسعه فردی

60 نکته خودمراقبتی برای افزایش سلامت روان

به قول معروف "خوش بین باشید و نیمه پر لیوان را ببینید."

آنچه خواهید خواند

مقدمه

همه ما هم روزهای خوب داریم و هم روز های بد. در روزهای بسی دشوار که به نظر هیچ چیز خوب پیش نمی‌رود، اغلب خود را بی نهایت خسته و غرق در تعهدات موجود در زندگی می بینیم. در چنین مواقعی، گرفتن مرخصی برای خودمراقبتی بسیار مهم است تا بتوانید هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی تجدید قوا کنید. هر کسی هر از گاهی به چیزی برای بازیابی انرژی خود نیاز دارد.

و اگر شاغل هستید که برای مدتی نیروی کار بوده‌، مخصوصا” با توجه به تحولات عمده محل کار که پس از شروع همه‌گیری تجربه کرده‌ایم، مطمئنم که سهمی از فرسودگی شغلی داشته اید. صرف نظر از موقعیت شما در شرکت، مراقبت از خود هرگز اینقدر مطرح نبوده است.

خودمراقبتی

در سال 2021، طبق نظرسنجی انجمن روانشناسی کار و رفاه آمریکا  79٪ از 1501 کارمند در سنگاپور، یک چهارم نیروی کار “حالات روحی گرفته، اضطراب و تنهایی بیش از حد معمول” را تجربه کرده اند. از هر شش کارگر یک نفر بیان کرده که احساس استرس دارد و 22 درصد از کارکنان صنایع مصرفی سطح استرس خود را «غیرقابل قبول» دانسته اند.

تنها در سه سال گذشته، میزان فرسودگی شغلی به حدی افزایش یافته که سازمان بهداشت جهانی ( WHO) در یازدهمین بازبینی طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD-11) آن را ‌بعنوان یک «پدیده شغلی» بیان کرده است. بنابراین مراقبت از سلامت روان یک گام مهم برای اطمینان از رفاه بیشتر کارکنان و عملکرد کاری مطلوب آنها محسوب می شود.

در این مقاله، لیست گسترده ای از نکات کاربردی برای افزایش سلامت روانی و تقویت روحیه برای خودمراقبتی آماده شده است. صرف نظر از اینکه برای سلامت روان و یا افزایش رفاه شخصی خود تلاش می کنید، مطمئناً در اینجا چیزی می یابید که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک خواهد کرد.

در اینجا فهرست نهایی 60 نکته خودمراقبتی که می توانید برای بهبود سلامت روان خود امتحان کنید، بدون اینکه به ترتیب خاصی مرتب شده باشند ارائه می شود. اگر نمی دانید از کجا شروع کنید، یکی را بصورت تصادفی انتخاب کنید— انجام هر کاری ازانجام ندادن هیچ کاری بهتر است.

1. صرف مدتی زمان برای اپلیکیشن Intellect

اگر برنامه خود را ذکر نکنیم، نادیده گرفته می‌شویم!

Intellect با اراده طیف متنوعی از مسیرهای یادگیری هدفمند و جلسات نجات کمک و پشتیبانی لازم برای غلبه بر سختی ها را در اختیار کاربران قرار می دهند.

اپلیکیشن Intellect

اگر از قبل آن را ندارید، برنامه iOS یا Android را دانلود کرده و سفر خود را برای رسیدن به خود بهتر، آغاز کنید.

2. گوش دادن به پلی لیست مورد علاقه خود

تحقیقات نشان می دهند که موسیقی مزایای روانی فراوانی دارد.

برای مثال به بهبود عملکرد شناختی، کاهش استرس و بیان عواطف کمک می کند. هم چنین، موسیقی ترشح دوپامین، ماده شیمیایی شادی آور مغز که باعث ایجاد احساس لذت می شود، را تحریک می کند.

هنگام احساس ناراحتی، به آهنگ یا آلبوم مورد علاقه خود گوش داده و اجازه دهید موسیقی غم ها را از بین ببرد.

3. گوش دادن به رادیو یا پادکست ها

موضوعات مختلفی از جمله سلامت روان و خودیاری، در پادکست ها و رادیوها مورد بحث قرار می گیرد. گوش دادن به پادکست ها روش خوبی برای یادگیری راه حل های مقابله با احساسات منفی و یافتن حمایتی خارج از درمان می باشد.

4. ASMR

ویدیوهای ASMR به تازگی محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. پاسخ نصف النهار حسی خودمختار، که معمولا” تحت عنوان ASMR شناخته می شود، به حس سوزن سوزن شدنی اشاره دارد که پس از قرار گرفتن در معرض نشانه های صوتی و بصری مختلف در سراسر بدن پخش می شود.

جدای از رضایتی که فرد ممکن است از شنیدن صدای جویدن غذا یا خراشیدن مداد روی کاغذ حس کنند، تحقیقات نشان داده است که ASMR به تقویت آرامش و کاهش استرس و احساسات منفی کمک می کند.

5. تماشای برنامه های تلوزیونی مورد علاقه خود

مقاومت زیادی در مقابل اصرار بر روی کلیک دکمه «قسمت بعدی» در حین تماشای برنامه تلویزیونی لازم است که می تواند چیز خوبی باشد.

تماشای برنامه های تلوزیونی مورد علاقه خود

سی وایل رایت، دکتر، مدیر تحقیقات و پروژه‌های ویژه در انجمن روان‌شناسی آمریکا معتقد است، تماشای تلویزیون با رفع فشار و تجدید قوا می تواند احساسانی ایجاد کند که باعث داشتن حس بهتری می شوند.

گاهی، اگر کمی بیشتر در مقابل تلویزیون وقت می گذرانید، نباید احساس گناه کنید!

6. ایجاد یک روتین مراقبت از پوست

رژیم‌های مراقبت از پوست، علایق به شدت سطحی هستند که به فرد کمک می‌کنند احساس سلامتی داشته باشد.

تحقیقات صورت گرفته توسط برند محصولات مراقبت از پوست Rodan + Fields نشان می دهد که گنجاندن یک روال مراقبت از پوست سه مرحله ای در زندگی روزمره قادر است تا حد زیادی استرس را کاهش داده و علائم حالات روحی افسرده و غمگین را تسکین دهد.

سعی کنید کمی وقت گذاشته و به پوست خود توجه کنید. در صورتیکه قبلاً این کار را نکرده اید، با ایجاد یک روتین ساده مراقبت از پوست از آن مراقبت کنید

7. روشن کردن یک شمع معطر

هیچ مراسم خودمراقبتی بدون شمع های معطر کامل نیست. ثابت شده که رایحه درمانی در کاهش اضطراب و استرس موثر است.

طبق نظر روان درمانگران، عطر شمع های معطر با تحریک ترشح هورمون های تنظیم کننده احساسات از جمله سروتونین و دوپامین، احساسات آرامش بخش را در مغز فعال می کند.

بنابراین، روشن کردن شمع های معطر اغلب حس آرامش را در ما القا می کند.

8. خواب خوب شبانه

این درک عمومی وجود دارد که خواب برای سلامتی بسیار مهم است، با اینحال اکثر ما به اندازه کافی استراحت نمی کنیم. سلامت روان بیش از چیزی که انتظار می رود با خواب مرتبط است. عادات بد خواب عامل اصلی تشدید مشکلات سلامت روانی محسوب می شوند.

خواب خوب شبانه

طبق توصیه بنیاد ملی خواب ، بزرگسالان باید هفت تا نه ساعت در شب بخوابند، بنابراین حتماً این ساعات استراحت تکمیل شوند.

9. کتاب خواندن

در عصر دیجیتال کنونی، بسیاری تمایل دارند که به جای کاغذ به صفحه نمایش نگاه کنند.

با اینحال، مطالعات نشان میدهند که خواندن توانایی‌های تفکر همدلانه و دقت ذهنی ما را بهبود بخشیده و باعث کاهش استرس می شود .

وسایل الکترونیکی خود را برای یک یا دو ساعت کنار گذاشته و مدتی را صرف مطالعه کنید.

10. قطع ارتباط با رسانه های اجتماعی

صرف زمان بیش از حد در رسانه های اجتماعی میتواند به شدت بر ذهن تاثیر گذار باشد.

استفاده مداوم از رسانه های اجتماعی باعث مقایسه های تکراری، کاهش کیفیت خواب و افزایش حساسیت به افسردگی و اضطراب می شود. هر گاه احساس خستگی کردید، بهتر است که آفلاین شده و از زندگی در لحظه لذت ببرید.

به دلیل موارد زیر می‌توان قطع ارتباط با رسانه‌های اجتماعی را به عنوان یک نکته خودمراقبتی مد نظر قرار داد:

  • کاهش اطلاعات منفی: رسانه‌های اجتماعی ممکن است محیطی برای پخش اطلاعات منفی، اخبار دستخوش روایت‌های تحریف شده و شایعات باشند که باعث افزایش اضطراب و نگرانی می‌شوند.
  • محافظت از حریم خصوصی: استفاده زیاد از رسانه‌های اجتماعی ممکن است به نقض حریم خصوصی شما منجر شود و برای محافظت از خود و اطلاعات شخصی خود باید این ارتباط را کنترل کنید.
  • زمان آزاد بیشتر: با کاهش زمان صرف شده برای استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توانید وقت بیشتری را برای فعالیت‌های مفیدتری مانند ورزش، مطالعه، رفتن به ملاقات با دوستان و خانواده و یا تماشای فیلم و سریال‌های بهتر استفاده کنید.
  • کاهش اعتماد به نفس مبتنی بر تعداد لایک‌ها و فالوئرها: استفاده از رسانه‌های اجتماعی ممکن است باعث ایجاد اعتماد به نفس بیش از حد بر اساس تعداد لایک‌ها و فالوئرها شود که به نوبه خود باعث اضافه شدن فشارهای اجتماعی می‌شود.
  • افزایش تمرکز و توجه: کاهش استفاده از رسانه‌های اجتماعی ممکن است به شما کمک کند تا تمرکز و توجه بیشتری به کارها و وظایف داشته باشید.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که کامل‌استفاده یا قطع ارتباط با رسانه‌های اجتماعی ممکن است برای همه مناسب نباشد. بهترین راهکار، مدیریت مصرف خود در این سرویس‌ها و بهره‌برداری مفید از آنها است. ممکن است با تنظیم محدودیت‌های زمانی، جلوگیری از دریافت اعلان‌های مزاحم یا دوره‌های زمانی برای استفاده از این رسانه‌ها، تجربه‌ی مثبت‌تری داشته باشید.

11. اسانس های گیاهی

به غیر از شمع های معطر، اسانس ها نیز بعنوان یک درمان کمکی برای بسیاری از اخلالات مرتبط با سلامت روان مورد استفاده قرار می گیرند. اسطوخودوس، زنجبیل و ترنج از جمله اسانس هایی هستند که بیشترین تاثیر را در رفع اضطراب و بهبود خلق و خو دارند.

اسانس های گیاهی

سعی کنید با استنشاق مقداری اسانس یا استفاده از آنها با افشاننده ها به بدن و ذهن خود آرامش لازم را بدهید!

12. اعتماد به یک دوست صمیمی

خود ابرازی یک تمرین عالی برای سلامتی بوده و به تخلیه افکار و احساسات منفی که ممکن است در درون خود جمع کرده باشیم کمک می کند.

گاهی اوقات، تنها کاری که باید انجام داد برداشتن اولین قدم برای تماس با یک فرد مورد اعتماد می باشد با به اشتراک گذاشتن هر چیزی که در ذهن دارید احساس راحت‌ی بیشتری خواهید داشت.

13. لذت بردن از وقت گذرانی با خانواده

خانواده اغلب جایگاه ویژه ای در قلب ما دارد. افراد خانواده نزدیکترین افراد به ما بوده که همیشه ما را همانگونه که هستیم می پذیرند. در بزرگسالی، اغلب به حدی درگیر کار یا تعهدات دیگر هستیم که در نهایت از آنها غافل می شویم. هر زمان که پکر بودید، خود را شارژ کرده و با گذراندن مدتی با خانواده، شادی های جدیدی را کشف کنید.

لذت بردن از وقت گذرانی با خانواده یکی از بهترین نکات خودمراقبتی است که می‌تواند تأثیرات بسیار مثبتی بر روحیه و روابط شما داشته باشد. وقتی که با خانواده وقت می‌گذرانید، ارتباطتان با آنها نزدیک‌تر می‌شود و این موضوع به بهبود روحیه، کاهش استرس و افزایش احساس عشق و ارتباط نزدیک با خانواده کمک می‌کند.

این فرصت‌های گذراندن وقت با خانواده به شما اجازه می‌دهد:

  • ارتقاء ارتباط‌های خانوادگی: وقتی که وقت با خانواده می‌گذرانید، می‌توانید ارتباط‌های خود با اعضای خانواده را تقویت کنید. این ارتباط‌ها نقش مهمی در احساس احترام، اعتماد، و حمایت از همدیگر ایفا می‌کنند.
  • ایجاد خاطرات خوش‌بختی: وقتی با خانواده وقت می‌گذرانید، خاطرات خوش‌بختی و لحظات خوشحالی ایجاد می‌شود که به ماندگاری و عشق و علاقه شما نسبت به خانواده کمک می‌کند.
  • کاهش استرس: در کنار خانواده بودن و قرار گرفتن در فضای محبت و اعتماد، می‌تواند به کاهش استرس و افزایش حالت آرامش کمک کند.
  • افزایش احساس عشق و ارتباط نزدیک: وقتی که با خانواده وقت می‌گذرانید، احساس عشق و ارتباط نزدیکتر با آنها برقرار می‌شود که این موضوع به روابط مثبت درون خانواده کمک می‌کند.
  • ایجاد اعتماد به نفس: ارتباط با خانواده و تجربه حمایت آنها از شما، به افزایش اعتماد به نفس شما کمک می‌کند.

هرچند که زندگی‌ها ممکن است پر از فعالیت‌ها و زمان‌بر باشد، اما حضور در کنار خانواده و گذراندن وقت با آنها می‌تواند از مهم‌ترین وظایف خودمراقبتی باشد. این فرصت را برای لذت بردن از ارتباط با خانواده‌تان قدر بدانید و تلاش کنید هر چه بیشتر به این نکته توجه کنید.

14. درخواست کمک

اگر در اعتماد به خانواده مشکل دارید، کمک گرفتن از حرفه‌ای می تواند بهترین اقدام ممکن باشد.

مشاوره های تلفنی بسیاری وجود دارند که مشاوره 24 ساعته بحران، دسترسی به گروه های حمایتی و خدمات پیشگیری از خودکشی را ارائه می دهند.

خودتان را در اولویت قرار داده و امروز یک تغییر مثبت ایجاد کنید.

15. مدیتیشن

مدیتیشن شامل تمرین‌ان متمرکز ذهنی با فواید روان‌شناختی فراوان است. مشخص شده که تمرینات مراقبه باعث بهبود تمرکز، خودآگاهی(پیشنهاد می شود: خودآگاهی چیست)، تنظیم عاطفی و آرامش از طریق توسعه آگاهی ذهنی می شود. اگر به دنبال راهی برای کاهش استرس فروخورده خود هستید، حتما مراقبه و تصویرسازی را امتحان کنید.

مدیتیشن به عنوان یک نکته خودمراقبتی یک روش موثر و معمولاً آسان برای بهبود ذهنیت و روانیت است. این تکنیک که از قدیمی‌ترین روش‌های ذهن‌آرامی استفاده می‌کند، به شما اجازه می‌دهد به طور متمرکز به ذهن و بدن خود تمرکز کنید و در نتیجه احساس آرامش، تمرکز بهتر، کاهش استرس و اضطراب، افزایش طاقت و ارتقاء کیفیت خواب داشته باشید.

مدیتیشن می‌تواند شامل مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف باشد، اما برخی از مشترکات اصلی آن شامل موارد زیر است:

  • تمرکز بر تنفس: در این روش، تمرکز خود را بر روی نفس خود متمرکز می‌کنید. با تمرکز بر نفس، فکرها و دغدغه‌های ذهنی به تدریج کاهش می‌یابند و شما به حالت آرامش و آگاهی می‌رسید.
  • مدیتیشن تحرکی: این نوع مدیتیشن شامل حرکات آرام و متناوب بدن می‌شود که باعث آرامش و هماهنگی بین بدن و ذهن می‌شود، مانند مدیتیشن یوگا.
  • مدیتیشن موسیقی: با گوش دادن به موسیقی آرام و آرامش‌بخش، شما می‌توانید ذهن خود را آرام کنید و لذت ببرید.
  • مدیتیشن متمرکز: در این روش، تمرکز خود را بر روی یک شیء مثل شمع، صدای موسیقی یا یک کلمه یا عبارت تمرکز می‌کنید.
  • مدیتیشن تفکر: در این نوع مدیتیشن، با تمرکز بر تفکرات مثبت و آگاهی از احساسات و افکار خود، به روان‌شناسی خود پرداخته و احساس انسجام داشته باشید.

مدیتیشن ممکن است به نظر برخی افراد سخت یا غیرممکن بیاید، اما در واقع این تکنیک به سادگی و تدریجی به دست آوردن قابلیت‌های مدیتیشن کمک می‌کند. همچنین، نکته مهم آن است که مدیتیشن تکنیکی شخصی است و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. بهتر است با تست چندین روش مدیتیشن، به نقاط قوت خودتان بپیوندید و آن را به عنوان یک نکته مفید خودمراقبتی در زندگی‌تان ادامه دهید.

16. دویدن

تمرینات بدنی فواید زیادی برای سلامتی دارند. شرکت در تمرینات بدنی باعث تحریک ترشح هورمون های تنظیم کننده خلق و خوی، اندورفین و سروتونین می شود، در نتیجه حالات روحی مثبت را افزایش و تنش را کاهش می دهد.

خودمراقبتی: دویدن

به طور خاص، دویدن با بهبود علائم اضطراب و اختلالات خلقی مرتبط است.

17. پیاده روی

با رفتن به یک پیاده روی در یک مسیر خوش منظره یا طی مسیری بصورت پیاده، تمام افکار سنگین خود را فراموش کنید.

هر از چند گاهی با بیرون رفتن از خانه نفس بکشید، احساسات منفی را از خود دور کرده و از تمام زیبایی هایی که مادر طبیعت ارائه کرده، لذت ببرید!

18. تمرینات هوازی

اگر طرفدار ورزش‌های سخت نیستید، ورزش‌های هوازی سبکی مانند یوگا یا پیلاتس را انجام دهید. هر دو فعالیت با بهبود انعطاف‌پذیری، قدرت، تعادل و آگاهی ذهنی، نتایج روانی و جسمی مفیدی دارند.

اگر به دنبال شفافیت ذهنی و مزایای سلامت جسمانی هستید، بهتر است یوگا یا پیلاتس را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

19. انجام ندادن هیچ کاری

در عصر حاضر، جایی که به نظر می رسد همه برای پیشرفت شخصی و استفاده حداکثری از زمان تلاش می کنند، ما اغلب درگیر فرهنگ بهره وری سمی هستیم. استرس ناشی از همیشه به یاد داشتن کار برای سلامت روان ما بسیار مضر است.

گاهی اوقات بهترین راه استراحت این است که هیچ کاری انجام ندهید. همه ما هر چند وقت یک بار سزاوار یک نفس کشیدن هستیم، پس بنشینید، استراحت کنید و اجازه دهید ذهنتان آرام بگیرد.

20. شکر گذار بودن

به قول معروف “شکر گذار نعمت های خدا باشید.”

هنگام احساس ناراحتی، آنقدر روی افکار و احساسات منفی خود متمرکز می شویم که فراموش می کنیم واقعا چه داریم.

زمانی را به شمردن برخی از چیزهایی که شما را خوشحال می‌کنند یا بابت آن‌ها سپاسگزار هستید، اختصاص دهید، این امر باعث می شود تا مسائل را با دید مثبت‌تری ببینید.

21. تمرین ذهن آگاهی

ذهن آگاهی شامل تکنیک‌های آرام‌بخشی مانند مدیتیشن، تمرکز حواس، تنفس و یوگا است که هدف آن معطوف نمودن آگاهی فرد نسبت به افکار و احساساتش در زمان حال می باشد.

تمرین ذهن آگاهی

به گزارش بنیاد سلامت روان، این امر باعث تنظیم هیجان و مدیریت علائم اضطراب یا افسردگی می شود. سعی کنید هر از گاهی به منظور آگاهی از وضعیت عاطفی خود مقداری ذهن آگاهی را تمرین کنید!

22. انجام کاری برای خود

ما اغلب فراموش می کنیم که تا چه اندازه برای خود مهم هستیم. بسیار لازم است که هر از گاهی با انجام کاری برای خود، مهرباتی با خود را تمرین کنیم.

فیلمی تماشا کنید، لباسی که دوست دارید را برای خود بخرید، به چشمه های آبگرم بروید، در هر صورت کاری انجام دهید که لبخند را بر لبانتان بیاورد.

ما شایسته رفتار خوب هستیم، بنابراین مطمئن شوید که قدر دان پیروزی های کوچک خود هستید و بخاطر آنها به خود پاداش دهید.

23. وقت گذرانی با حیوانات خانگی

اغلب حیوانات خانگی می توانند بهترین همراهان ما باشند زیرا همیشه در مواقع نیاز در کنار ما هستند.

مطالعات بیانگر آن است که وقت گذرانی با حیوانات خانگی، حس هدفمندی ما را تحت تاثیر قرار داده و باعث بهبود علائم اضطراب و افسردگی می شود

زمان بیشتری را با حیوانات خانگی بگذرانید و اگر حیوان خانگی ندارید برای دور کردن ذهن خود از استرس به کافه حیوانات خانگی بروید.

24. نوشتن وقایع روزانه

وشتن وقایع روزانه

نوشتن وقایع روزانه به عنوان یک ردیاب عالی برای افکار و احساسات و همچنین یک خروجی عاطفی عمل می کند. با نوشتن هر چیزی که در طول روز با آن مواجه شده و احساس کرده ایم، می توانیم از استرس ها رها شده و نشانه هایی را که باعث بروز رفتار، افکار و احساسات منفی در درون ما می شوند شناسایی کنیم، و این امر می تواند به ما کمک کند راه هایی برای مقابله بهتر با آنها پیدا کنیم.

نوشتن وقایع روزانه به عنوان یک نکته خودمراقبتی یک عادت بسیار مفید است که می‌تواند به بهبود زندگی شما کمک کند. نگهداری یک ژورنال یا دفترچه‌ای که وقایع روزانه‌تان را به دقت ثبت می‌کنید، مزایای زیادی دارد. در ادامه، برخی از این مزایا ذکر شده است:

  • مرور و تحلیل رویدادها: نوشتن وقایع روزانه به شما اجازه می‌دهد که رویدادها، احساسات و تجربیات خود را بررسی کنید و به تحلیل عملکرد و عکس‌العمل‌هایتان بپردازید.
  • کاهش استرس: نوشتن می‌تواند به شما کمک کند تا از استرس و فشار روزانه کاسته شود. به جای نگهداشتن همه چیز در ذهنتان، با نوشتن آن‌ها به کاهش بار ذهنی کمک می‌کنید.
  • بهبود حافظه: نوشتن وقایع روزانه به شما کمک می‌کند تا بهتر حافظه کنید و به خاطر بسپارید اتفاقات و جزئیات روزمره‌تان را.
  • روند پیشرفت: با نگهداری ژورنال و نوشتن اهداف و برنامه‌های روزانه‌تان، می‌توانید روند پیشرفت خود را دنبال کنید و به سمت اهدافتان پیش بروید.
  • آزادسازی احساسات: نوشتن می‌تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را آزاد کنید. به‌عنوان مثال، می‌توانید هر روز احساسات مثبت و منفی‌تان را در ژورنال ثبت کنید.
  • خلاقیت و تفریح: نوشتن یک ژورنال می‌تواند یک فعالیت خلاقانه و تفریحی برای شما باشد. می‌توانید از ایجاد دست‌نوشته‌ها، طرح‌ها و نقاشی‌ها در ژورنال خود لذت ببرید.

همچنین، نوشتن وقایع روزانه می‌تواند یک روش موثر برای تأمل و به ارتقاء آگاهی از خودتان باشد. با توجه به اینکه زندگی هر فرد با وقایع منحصر به فردی پر از اتفاقات و تجربیات است، نگهداری ژورنال از وقایع روزانه می‌تواند به شما کمک کند تا رشد شخصی و روانی‌تان را بهبود بخشیده و با خودتان بهتر آشنا شوید.

25. سفارش دادن یک غذای خوب برای خود

طبق یک ضرب المثل عاقلانه دیگر”ما همان چیزی هستیم که می خوریم.”

غذای خوب اغلب ما را در وضعیت روحی بهتری قرار می دهد. بنابراین، هرگاه حس کردید در شرایط روحی بسیار بدی هستید، بهتر است از خود با یک میان وعده یا وعده غذایی خوب پذیرایی کنید.

یک واقعیت جالب وجود دارد مبنی بر اینکه که مصرف شکلات بهبود خلق و خو و آرامش را به همراه دارد، پس ادامه دهید و از نعناع شکلاتی بعد از شام لذت ببرید.

26. خلاق بودن

معمولا” فعالیت های نقاشی و طراحی در درمان های مختلف بکار می روند. هنر قسمت خلاق ذهن ما را فعال کرده و با افزایش رشد شناختی و عاطفی باعث کاهش استرس می شود. سعی کنید خلاق باشید و زمانی که حس می کنید سرحال نیستید شروع به نقاشی یا طراحی کنید.

خلاق بودن به عنوان یک نکته مراقبت از خودتان بسیار مهم است. خلاقیت نه تنها به شما اجازه می‌دهد تا از زندگی لذت ببرید و احساس رضایت بیشتری داشته باشید، بلکه به بهبود روحیه و حالت ذهنی‌تان کمک می‌کند. در ادامه، نکاتی برای تقویت خلاقیت و اهمیت آن به عنوان یک نکته مراقبت از خودتان آورده شده است:

  • کشف توانمندی‌های نهفته: خلاق بودن به شما اجازه می‌دهد تا توانمندی‌ها و استعدادهای نهفته‌تان را کشف کنید و از آن‌ها بهره‌برداری کنید. این به شما امکان می‌دهد تا در زندگی بهتر عمل کنید و از فرصت‌ها بهره‌مند شوید.
  • کاهش استرس: خلاقیت می‌تواند به شما کمک کند تا از استرس و فشار روزانه کاسته شود. وقتی به خلق و خوی خود مشغول هستید، می‌توانید به مسائل دیگر فکر کمتری کنید و در نتیجه روحیه‌تان بهتر شود.
  • افزایش اعتماد به نفس: موفقیت در فعالیت‌های خلاقانه به شما اعتماد به نفس بیشتری می‌دهد. احساس موفقیت و توانایی می‌تواند از روحیه‌تان در مواجهه با چالش‌های زندگی بهبود بخشد.
  • تحول و تغییر: خلاقیت می‌تواند شما را به تجربه تحولات و تغییرات مثبت در زندگی ترغیب کند. با خلق چیزهای جدید و نوآوری، می‌توانید زندگی‌تان را به سمت بهتری هدایت کنید.
  • لذت بردن از زندگی: خلاقیت به شما اجازه می‌دهد از زندگی بیشتر لذت ببرید. وقتی به خلق و خوی خود مشغول هستید، به جریان حاضر فکر می‌کنید و لحظه‌ها را به طور کامل تجربه می‌کنید.
  • ارتقاء فرهنگ خود: خلاقیت می‌تواند به ارتقاء فرهنگ خود و تنوع در زندگی کمک کند. امکان تجربه هنر‌ها و رسانه‌های مختلف، به شما فرصت می‌دهد که با انواع ایده‌ها و مشاهدات مختلف آشنا شوید.

همچنین، خلاق بودن می‌تواند به عنوان یک روش تفریحی بسیار موثر باشد. امتحان کردن هنرهای خلاقانه مانند نقاشی، نوشتن، موسیقی‌سازی، رقص و سایر فعالیت‌ها می‌تواند به شما لذت و سرگرمی بیشتری بدهد و به روحیه‌تان انرژی بیشتری بخشیده و روحیه‌ی خوبی را به شما هدیه کند.

27. گرفتن دوش آب گرم

تحقیقات نشان می دهند که دوش آب گرم با بالا بردن دمای بدن منجر به کاهش تنش جسمی و روانی می شود.

همچنین توصیه می‌شود هنگام دوش گرفتن به رایحه‌درمانی متوسل شوید، چون استفاده از روغن، توپ ها و یا نمک حمام نیز می‌تواند به کاهش استرس و تنظیم بهتر احساس کمک کند.

گرفتن دوش آب گرم می‌تواند یک فعالیت روزانه مراقبتی بسیار خوب باشد که به بهبود روحیه و حالت جسمی شما کمک می‌کند. این فعالیت می‌تواند اثرات مثبت زیادی داشته باشد. در ادامه، نکاتی برای گرفتن دوش آب گرم به عنوان یک روش مراقبت از خودتان آورده شده است:

  • آرامش و استراحت: گرفتن دوش آب گرم می‌تواند به شما کمک کند بهتر استراحت کنید و آرامش بیشتری دریافت کنید. آب گرم می‌تواند عضلات را از تنش و خستگی آزاد کند و حالت ذهنی را بهبود بخشد.
  • رفع خستگی: اگر پس از یک روز پرکار و خسته هستید، دوش آب گرم می‌تواند به شما کمک کند احساس خستگی را کاهش دهید و انرژی مثبتی به بدن و ذهن بدهید.
  • بازسازی پوست: آب گرم می‌تواند به بازسازی پوست کمک کند. این فرآیند می‌تواند پوست را نرم‌تر کند و به خارش و خشکی پوست کمک کند.
  • اثرات ضد‌استرس: گرفتن دوش آب گرم می‌تواند به کاهش استرس کمک کند. ممکن است تجربه‌ی آب گرم باعث افزایش افراطی در میزان هورمون آمینو اسید‌های تنظیم‌کننده استرس و اثر ضد‌استرس داشته باشد.
  • آرامش قلب: گرفتن دوش آب گرم می‌تواند باعث گشاد شدن عروق خونی شود و فشار خون را کاهش دهد، که می‌تواند به قلب شما کمک کند وضعیت بهتری داشته باشد.
  • آزادسازی آپندورفین: گرمای آب می‌تواند به آزادسازی آپندورفین‌ها (هورمون‌های خوش‌حالی) کمک کند و بهبود حالت روحی شما را تسهیل کند.

توجه داشته باشید که برخی از افراد ممکن است به آب گرم حساسیت داشته باشند، بنابراین اگر هرگونه مشکلی از قبیل پریشانی قلبی، فشار خون بالا یا حساسیت به آب گرم دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. در ضمن، در فصول گرم تر، استفاده از آب گرم بیش از حد می‌تواند موجب خشکی پوست شود، بنابراین از آن بیش‌ازحد استفاده نکنید.

28. امتحان کردن یک دستور غذایی جدید

آشپزی یک تجربه حسی است که به ما کمک می‌کند ذهن خود را از ناراحتی‌هایی که احتمالا” در زندگی با آن ها روبه‌رو می‌شویم آزاد کنیم. این امر هنگامی اتفاق می افتد که ما مراحل تهیه یک دستور غذایی را دنبال کرده و درگیر کارهای تکراری مانند برش، خرد کردن و تهیه مواد مورد نیاز می شویم.

علاوه بر این، احساس انجام موفقیت آمیز بدست آمده پس از تکمیل یک دستور غذایی، فرد را در برابر احساس ناامیدی و از دست دادن هدف که اغلب توسط افراد مبتلا به اضطراب، افسردگی یا حملات پانیک تجربه می شود، محافظت می کند.

اگر در مورد انجام کاری برای سرکوب اضطراب فزاینده خود ناامید هستید، سعی کنید دستور العملی را انتخاب کنید که به خوبی با شما همخوانی داشته باشد.

29. رقصیدن با موسیقی مورد علاقه خود

همانطور که قبلاً گفته شد شد، موسیقی مزایای روانی زیادی به همراه دارد.

به غیر از گوش دادن به موسیقی، می‌توانید با رقصیدن درگیر موسیقی شوید، که ثابت شده که منجر به بهبود خلق و خو و مدیریت استرس می گردد.

رقصیدن با موسیقی مورد علاقه یک فعالیت بسیار خوب و سرگرم‌کننده است. رقصیدن یک راه عالی برای بیان احساسات، تفریح و تخلیه انرژی است. همچنین، این فعالیت می‌تواند به بهبود وضعیت روحی و حالت اندام‌های بدن کمک کند.

برای رقصیدن با موسیقی مورد علاقه‌تان، می‌توانید این مراحل را دنبال کنید:

  • انتخاب موسیقی: ابتدا از بین موسیقی‌هایی که دوست دارید، مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید. می‌توانید موسیقی پرانرژی و پرحالتی یا آرامش‌بخش و آرام را انتخاب کنید.
  • محیط مناسب: یک فضای مناسب را برای رقصیدن انتخاب کنید. می‌توانید در اتاق خود، حیاط، یا هر جای دیگری که مکان کافی برای حرکت دارد، رقص کنید.
  • شروع به رقص: با گوش دادن به موسیقی، به آرامی شروع به رقص کنید. اجازه دهید بدنتان به اندازه‌ی کافی با انرژی حرکت کند و احساس موسیقی را درون خود تجربه کنید.
  • اجازه به احساسات: اجازه دهید احساساتتان از طریق رقص به بیرون بیایند. به دلخواه خود حرکت کنید و به تنظیمات مختلف موسیقی واکنش نشان دهید.
  • رقصیدن به عنوان تمرین: رقص کردن همچنین می‌تواند یک تمرین بسیار خوب برای فعالیت بدنی باشد. اگر دوست دارید، می‌توانید برنامه‌های رقص خاصی را برای خود تعیین کنید و به صورت منظم به رقص بپردازید.
  • لذت بردن: به خود اجازه دهید از رقص خود لذت ببرید و از این فعالیت لذت ببرید. رقص کردن یک فرصت بسیار خوب است تا با خودتان ارتباط برقرار کنید و از زندگی لذت ببرید.

همیشه به خودتان اجازه دهید که با موسیقی مورد علاقه‌تان رقص کنید و از این تجربه لذت ببرید. رقصیدن یکی از راه‌های خوبی است که می‌توانید انرژی مثبت را به زندگی‌تان بیاورید.

30. نواختن یک ساز

مطالعات نشان می دهند که نواختن یک ساز موسقیایی فواید فیزیولوژیکی و روانی فراوانی دارد. نواختن ساز با کاهش فشار خون و استرس باعث افزایش آرامش و بیان بهتر عواطف می شود.

خودمراقبتی: نواختن یک ساز

بنابراین، نواختن یک ساز یا یادگیری نحوه نواختن آن، در مواقع استرس بسیار مفید است.

31. رانندگی کردن

هنگامیکه تحت فشار استرس هستیم ماندن در خانه یا محل کار می تواند به طور جدی وضعیت سلامت روانی ما را بدتر کند. بهتر است بیرون رفته و ذهن خود را از مشکلاتی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم آزاد کنید.

اگر احساس ناراحتی خاصی نمی‌کنید، برای لذت بردن از مناظر و در عین حال کمی وقت گذارانی رانندگی کنید و در افکار و احساسات خود تامل کنید. احتمالا” بعد از آن دیدگاه بهتری نسبت به مسائل داشته باشید

32. قدم زدن

به غیر از رانندگی، می توان قدم زدن را نیز امتحان کرد.

مطالعات نشان می دهند که سه بار پیاده روی در هفته می تواند به رفع احساسات منفی و کاهش استرس کمک کند، بنابراین بعنوان یک عامل محافظتی در برابر اضطراب و افسردگی عمل می کند.

همچنین توصیه می‌شود برای تقویت تعاملات اجتماعی مثبت‌تر با یک همراه پیاده روی کنید تا باعث بهبود سلامت روانی کلی شما شود.

33. امتحان کردن یک سرگرمی جدید

نمی‌دانید در هنگام احساس ناراحتی چه نوع فعالیت‌های تفریحی را انجام دهید؟ اگر از انجام فعالیت های قدیمی خسته شده اید، بهتر است که سرگرمی جدیدی را امتحان کنید.

شما می توانید نواختن یک ساز جدید را یاد بگیرید، یک زبان جدید انتخاب کنید، و بافتنی کردن را بیاموزید – گزینه نامحدود هستند. نه تنها با امتحان یک سرگرمی جدید می‌توان مهارت جدیدی کسب کرد، بلکه می‌توان با معطوف کردن توجه خود به یک فعالیت متفاوت، بخشی از فشار ذهنی خود را کاهش داد.

34. اعتماد به مدیر خود

صداقت کلید اعتماد و ارتباط بهتر است.

اگر به دلیل مشکلات کاری احساس استرس یا خستگی مفرط دارید، باید ترتیب جلسه ای را با مدیر خود داده و تا حدی که خیالتان راحت است صادقانه به او اعتماد کنید.

از این طریق، مدیر شما قادر است درک بهتری نسبت به مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستید کسب نموده و در صورت لزوم پشتیبانی لازم را برای شما فراهم کند.

35. تماشای طلوع/غروب خورشید

طلوع و غروب خورشید از شگفت انگیزترین پدیده های طبیعی در جهان می باشند.

خودمراقبتی: تماشای طلوع/غروب خورشید

اگر می‌خواهید کمی احساس آرامش داشته باشید، سعی کنید هنگام تماشای طلوع یا غروب خورشید، خود را به طبیعت متصل کنید. به خود اجازه دهید که مجذوب زیبایی این منظره شده و گذر زمان را هنگام در بر گرفتن جهان، واقعاً حس کنید.

همچنین می توانید در این مدت کوتاه در افکار و احساسات خود تامل نمائید.

36. لذت بردن از یک فنجان چای

چای ها ابر غذاها سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها و مواد مغذی هستند.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده که چای با کاهش سطح کورتیزول در بدن برای تحریک پاسخ های تنظیم استرس بهتر، نقش عمده ای در کاهش استرس ایفا می کند.

چای سبز، چای بابونه و چای اسطوخودوس از جمله دمنوش هایی هستند که بهترین اثرات آرامش بخشی و کاهش اضطراب را دارند.

37. رفتن به کنار دریا

ساحل بدلیل صدای برخورد امواج با ساحل یا منظره غروب خورشید در افق و مناظر و صداهای آرامش بخش، مکان راحتی برای بسیاری از افراد است.

زمانی که احساس گرفتگی خاصی دارید، از ساحل دیدن کنید و در زیبایی طبیعت غوطه ور شوید. پس از دادن مدتی استراحت و تأمل درونی، احساس سرزندگی خواهید کرد.

38. خوب لباس پوشیدن

پوشش زیبا اعتماد به نفس ما را افزایش داده و روحیه ما را بهتر می کند.

به یاد داشته باشید که حتی در صورت نداشتن بهترین احساس، از خود غافل نشوید. با دوش طولانی، تمیز کردن خود و پوشیدن چند لباس خوب، مقداری از استرس ها و منفی‌ نگری ها را از بین ببرید.

مطمئناً پس از انجام یک روال مراقبت از خود، چه از نظر جسمی و چه از نظر ذهنی احساس شادابی بیشتری خواهید داشت و بیشتر شبیه خودتان خواهید بود.

39. تمیز کردن اتاق

محیط ما تأثیر مستقیمی بر افکار و رفتارهای ما دارد. تحقیقات نشان می دهند که فعالیت بدنی هنگام تمیز کردن محل زندگی باعث کاهش استرس و علائم اضطراب می شود.

علاوه بر این، داشتن یک فضای زندگی یا کاری مرتب و تمیز مستقیما” با بهبود خلق و خو، تمرکز و کارایی افراد مرتبط است.

مطمئن شوید که با یک ساعت تمیز کاری در هفته از گرفتار شدن در رکود جلوگیری می کنید.

40. داشتن یک شب برای تماشای فیلم

فیلم ها عوامل حواس پرتی خوبی برای دور کردن ذهن از استرس ها و موانعی هستند که در زندگی با آن ها روبرو هستیم. همچنین راهی عالی برای کشف موضوعات و دیدگاه‌های مختلف هستند، که احتمالا” به نحوه کنار آمدن با سختی‌هایی زندگی کمک می کنند.

خودمراقبتی: داشتن یک شب برای تماشای فیلم

وقتی استرس دارید یا احساس ناراحتی می کنید، اجازه دهید ذهنتان با گذاشتن یک فیلم و لذت بردن از آن، یک تعطیلات ذهنی مختصر داشته باشد!

41. یک روز مرخصی گرفتن

مشغول شدن بیش از حد به کار بیشتر از فواید دارای عوارض منفی می باشد.

درگیر شدن بیش از حد با استرس های کاری، حساسیت فرد را نسبت به خستگی مفرط و فرسودگی شغلی افزایش می دهد، که به میزان قابل توجهی بهره وری را کاهش داده و منجر به پیامدهای عاطفی منفی می شود.

از این رو، هنگام احساس خستگی، یا زمانی که می خواهید به خود استراحت دهید، بایستی یک یا دو روز از کار مرخصی بگیرید. با اینکه فعال نگه داشتن خود بسیار حائز اهمیت است، اما به همان اندازه نیز باید بدانید چه زمانی سرعت خود را کاهش دهید.

42. خویشتن پذیری

اغلب ما می توانیم بدترین منتقد خود باشیم. نیاز داشتن عملکرد بهتر نسبت به دیگران و ارائه بهترین جنبه های خود به دنیا می تواند عادت به قضاوت سختگیرانه را ایجاد کند.

باید یاد بگیریم ارزش خود را شناخته و خود را همان گونه که هستیم همراه با ویژگی های خوب و بد بپذیریم. خویشتن پذیری راحت نیست، اما عادت مهمی است که برای تمرین بهتر خویشتن دوستی باید بر آن مسلط شد.

43. تقویت اعتماد به نفس

اعتماد به نفس و عزت نفس پایین به شدت با عدم اعتماد به نفس و همچنین پیامدهای ضعیف تر سلامت عاطفی و روانی مرتبط می باشد.

بایستی اعتماد به نفس خود را برای ایجاد دیدگاه مثبت تر نسبت به خود و محیط اطراف افزایش دهیم، این امر به شدت برای روابط و ارتباطات عاطفی که در زندگی سودمند می باشد.

سعی کنید هر گاه نسبت به خود اطمینان ندارید، به خود تلقین کرده و خودتان را تشویق کنید.

44- نوشتن یک شعر

همانطور که در بالا گفته شد، درگیر شدن در فعالیت های خلاقانه یکی از بهترین روش های دور کردن ذهن از استرس ها می باشد.

علاوه بر وقایع نگاری، نوشتن شعر نیز یک شکل عالی از بیان احساسی می باشد که به کاهش تنش ذهنی کمک کرده و آگاهی شما را به سمت افکار و احساساتتان هدایت می کند.

به یاد داشته باشید که به خود استرس ندهید و اگر نمی دانید از کجا شروع کنید، فقط تمام کلماتی را که به ذهنتان خطور می کند را کنار هم قرار دهید.

45. ابراز علاقه به کسانی که دوست دارید

ما هرگز نمی توانیم به اندازه کافی از کسانی که به آنها اهمیت می دهیم سپاسگزاری کنیم. سعی کنید به عزیزانتان نشان دهید که برایشان ارزش قائل هستید و با ادا کردن حق خود روزشان را بسازید.

متوجه خواهید شد با نشاندن لبخند بر چهره دیگران، پر از افکار و احساسات مثبت خواهید شد.

کمک به کسی که دوست دارید نیز منبع مهمی از حمایت اجتماعی مثبت همراه با نتایج عاطفی فراوان است.

46. لذت بردن از یک خوراکی شیرین

گاهی برای از بین بردن تلخی های زندگی مقداری شیرینی نیاز است.

مطالعات نشان داده که مصرف معقول قند منجر به افزایش اندورفین، یکی از هورمون های تحریک کننده احساسات مثبت در انسان، می شود. صرف نظر از اینکه شیرینی خور هستید یانه، از یک خوراکی شیرین لذت ببرید و اجازه دهید قند بدن شما را غرق در شادی کند!

47. رنگ آمیزی

حدود دو سال پیش، کتاب‌های رنگ‌آمیزی بزرگسالان به محبوبیت زیادی دست یافتند و حتی به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در کتابفروشی‌های سراسر جهان تبدیل شدند.

خودمراقبتی: رنگ آمیزی

تحقیقات نشان می‌دهند که فعالیت‌های رنگ‌آمیزی اثرات درمانی مختلفی دارد، و عمل پر کردن فضاهای خالی با رنگ‌های مختلف به تقویت آرامش و همچنین کاهش شدت ترس و اضطراب کمک می‌کند. یک کتاب رنگ آمیزی بردارید و در حین رنگ آمیزی با کودک درونتان ارتباط برقرار کنید.

48. تمرین بخشش

بخشیدن و فراموش کردن کار راحتی نیست. نگاه به کینه های قبلی و رفتار به گونه ای که انگار هرگز اتفاق نیفتاده اند، نیاز به زمان زیادی دارد، اما باید یاد گرفت چگونه احساس رنجش و ناامیدی را برای حفظ سلامت جسمی و روانی بهتر مدیریت کرد.

هنگام تلاش برای پردازش و رها کردن تمام احساسات خصمانه درون خود، به خود زمان بدهید. در عین حال، سعی کنید برای احساس سبکی و آرامش بیشتر یک موضع همدلانه و دلسوزانه در مورد مسائل داشته باشید

49. لذت بردن از نور خورشید

آیا در یک روز آفتابی احساس شادی بیشتری می کنید؟.

نور خورشید یک مقابله با افسردگی طبیعی است زیرا با فعال نمودن ترشح سروتونین در مغز باعث بهبود تنظیم هیجانی می شود.

در صورت احساس ناراحتی، پنجره ها را باز کرده یا به بیرون از منزل بروید و در معرض نور خورشید قرار بگیرید.

50. در آغوش گرفتن کسی را که قدردان او هستید

انسان ها موجوداتی اجتماعی و خواهان تماس اجتماعی هستند. لمس‌های فیزیکی دلپذیر ترشح اکسی توسین، هورمون تنظیم‌کننده احساسات، را در مغز ما تحریک کرده و در نتیجه باعث روابط نزدیک‌تر و بهبود خلق و خو می‌شود.

هر از چند گاهی با در آغوش گرفتن کسی که دوست دارید یا ابراز قدردانی خود پیوند بهتر و شادی را تجربه کنید.

51. رفتن به یک تعطیلات کوتاه

تعطیلات برای سلامت روح و جسم ما لازم است. حضور در خانه در طول همه‌گیری کرونا، سلامت روان ما را تحت تأثیر قرار داده و با مشاهده بهبود ها در وضعیت جهانی، تدریجا” فرصت‌های سفر بار دیگر فراهم می‌شوند.

فرقی نمی کند جای دور و یا نزدیکی باشد، برای رفتن به تعطیلات مرخصی گرفته و به ذهن و روح خود التیام شایسته را بدهید.

52. رفتن به پیک نیک

ثابت شده که گذراندن مدتی در خارج از منزل برای دریافت نور خورشید و هوای تازه باعث بهبود خلق و خو، کاهش استرس و علائم اضطراب و افسردگی می شود. از این رو، فعالیت‌های ساده در فضای باز مانند پیک‌نیک، تقویت‌کننده‌های عالی خلق‌وخو هستند که لبخند را در تمام طول روز بر لبانتان می نشانند.

خودمراقبتی: رفتن به پیک نیک

با کمی غذا، یک کتاب و همنشین خوب، به یک پارک بروید و سرشار از احساس شادی و خوشی شوید.

53. گرفتن ماساژ

سلامت روانی تا حد زیادی تحت تاثیر شرایط جسمانی قرار دارد. وضعیت نامناسب محل کار و استرس اغلب منجر به کمردرد، درد شانه، گرفتگی عضلانی و…. می شود که یک ماساژ مناسب می تواند به رفع این موارد کمک کند.

ماساژ اغلب چون باعث ایجاد آرامش جسمی و تنظیم بهتر عواطف می گردد در درمان گنجانده می شود. بنابراین، هر زمان که احساس می کنید تحت استرس و فشار قرار دارید، حتماً ماساژ بگیرید یا خود را ماساژ دهید.

54. کمک به دیگران

اقدامات ساده محبت آمیزی مانند داوطلب شدن برای یک هدف خوب، انجام کارهای خیریه یا کمک به نیازمندان با بهبود خلق و خو، افزایش عزت نفس و ایجاد حس هدفمندی و ایجاد رفاه معجزه می کنند.

نشان دادن مهربانی، همدلی و شفقت به ما دیدگاه مثبت تری نسبت به زندگی داده و باعث می شود هر موقعیتی بهترین ها را ببینیم. این مسئله را به یاد داشته و با استفاد از فرصت، امروز برای یک شخص دیگر کار خوبی انجام دهید.

55. کمی برای خود وقت داشته باشید

ما بیشترین اوقات زندگی را با خودمان می گذرانیم، اما خیلی ها نمی دانند چگونه این زمان را به تنهایی بگذرانند. داشتن مقداری وقت برای خودمراقبتی بخش مهمی از خویشتن دوستی است زیرا زمانی که مدتی را به تنهایی سپری می کنید، خود را بهتر درک کرده و با افکار و احساسات خود کنار می آیید.

با گنجاندن فعالیت هایی که می توان به تنهایی انجام داد، امکان ایجاد دیدگاه بهتری نسبت به خود فراهم می شود.

56. باغبانی

مطالعات نشان می دهند که بیرون رفتن و احاطه شدن با فضای سبز می تواند سبب تحریک آرامش شده و روحیه شما را به میزان قابل توجهی تقویت کند.

خودمراقبتی: باغبانی

کسب تجربه عملی با خاک و بوته ها نیز باعث تقویت حس موفقیت و ارتباط ذاتی با طبیعت می شود. بنابراین، باغبانی فعالیتی است که می توانید در هنگام استرس امتحان کنید.

57. بازی با اسلایم

هرچند ممکن است بازی با اسلایم فعالیتی کودکانه به نظر برسد، اما در واقع نوعی بازی حسی محسوب می شود که احساس آرامش و تمرکز بهتر را القا می کند.

صداها و احساسات رضایت‌بخش در هنگام بازی با اسلایم، به کاهش استرس کمک می‌کنند، بنابراین هنگامیکه می‌خواهید احساسات خود را اندکی تسکین دهید، یک انتخاب عالی برای فعالیت محسوب می شود.

58. اجتناب از مصرف سیگار یا استعمال دخانیات

بسیاری از افراد برای مقابله با استرس های فلج کننده به مکانیسم‌های مقابله‌ای مضری مانند سیگار و دخانیات متوسل می‌شوند. این مکانیسم‌های مقابله‌ای ناسالم اغلب منجر به پیامدهای نامطلوبی از جمله اعتیاد و بدتر شدن سلامت روان می‌شوند.( پیشنهاد می شود: چگونگی ترک اعتیاد)

از این رو، به شدت توصیه می‌شود هنگام تمایل به انجام این، از درگیر شدن در چنین مکانیسم‌های مقابله‌ای خودداری کنید. تلاش کنید به جای این راهبردهای مقابله ای مضر، فعالیت های سالم و موثر خودمراقبتی را از این فهرست جایگزین کنید.

59. نوشیدن معقولانه

مصرف الکل یکی از رایج ترین کارهایی است که انسان ها در رویارویی با شرایط سخت زندگی انجام می دهند.

هرچند مصرف الکل کمک می کند ذهن خود را از مشکلات موجود، آزاد کنیم، اما اصلا” ایده خوبی نیست که “برای از بین بردن نگرانی های خود الکل مصرف کنیم” چون مصرف بیش از حد الکل منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و پیامدهای بد برای سلامت روانی می شود..

طبق توصیه وزارت بهداشت سنگاپور، مردان نباید بیش از دو نوشیدنی در روز و زنان نیز نباید بیشتر از یک نوشیدنی در روز مصرف کنند. بنابراین، همیشه از محدودیت های خود در هنگام نوشیدن مطمئن شوید.

60. اجتناب از الگوهای فکری

هنگام مواجهه با سختی ها یا مشکلات، خود را گرفتار چرخه های فکری و رفتاری ناسالم می یابیم. این الگوهای رفتاری از آنجائیکه افکار و احساسات منفی ما را تشدید و بزرگ می کنند، به شدت برای سلامت روان مضرند.

بنابراین برای سازماندهی افکار خود به منظور اجرای بهترین اقدام عملی خودمراقبتی برای پیشرفت، به خود وقت استراحت داده یا در برخی فعالیت های آرامش بخش شرکت کنید.

نتیجه گیری

اگر دقت کنید، متوجه خواهید شد که این فهرست شامل بسیاری از فعالیت‌های به ظاهر پیش پا افتاده و روزمره است که ما هر روز در زندگی خود انجام می‌دهیم.

تنها چیز مورد نیاز اندکی اراده و ایمان به موفقیت است تا ایجاد عادات خودمراقبتی بهتری را آغاز کنیم .

سوالات متداول

مراقبت شخصی چیست و چه نقشی در حفظ سلامت روانی دارد؟

مراقبت شخصی به مجموعه عملیات و عاداتی گفته می‌شود که افراد برای حفظ و بهبود وضعیت خود در بعدهای عاطفی، روانی و اجتماعی، انجام می‌دهند. این شامل برخی اقدامات ویژه است که به منظور حفظ و بهبود سلامت روانی، با هدف ویژه انجام می‌شود.

چرا مراقبت شخصی برای سلامت روانی مهم است؟

مراقبت شخصی برای سلامت روانی به دلیل کمک به مدیریت استرس، بهبود خلق و خو، و بهبود کلیت وضعیت فرد، بسیار مهم است. این روش‌ها همچنین می‌توانند به پیشگیری از بروز بیماری‌های روانی کمک کنند.

چه نمونه‌هایی از راهکارهای مراقبت شخصی برای سلامت روانی وجود دارد؟

برخی از نمونه‌های راهکارهای مراقبت شخصی برای سلامت روانی شامل ورزش، آرامش و مدیتیشن، گذراندن زمان با عزیزان، اشتغال در سرگرمی‌های مورد علاقه، خواب کافی و درخواست پشتیبانی حرفه‌ای در صورت لزوم، می‌باشد.

چگونه راهکارهای مراقبت شخصی به مدیریت بیماری‌های روانی کمک می‌کنند؟

راهکارهای مراقبت شخصی به مدیریت بیماری‌های روانی با کاهش علائم، بهبود کلیت وضعیت و افزایش اثربخشی روشهای درمانی کمک می‌کنند. این راهکارها همچنین می‌توانند باعث شناسایی زودهنگامی از بیماری شوند که باعث بهبود شانس درمان و پیشگیری از بروز علائم شدیدتر بیماری می‌شوند.

چگونه می‌توانیم مراقبت شخصی برای سلامت روانی را به روزمره خود اضافه کنیم؟

برای اضافه کردن راهکارهای مراقبت شخصی برای سلامت روانی به روزمره خود، می‌توانید با شروع از یک روال کوچک، به تدریج آن‌ها را به زندگی خود اضافه کنید. این شامل مواردی از قبیل ورزش یک ساعته در روز، تلاش برای خواب کافی، پرهیز از مواد مخدر و الکل و تلاش برای داشتن یک سبک زندگی سالم‌تر است.

چه اقداماتی باید در صورت بروز علائم شدیدتر بیماری روانی انجام شود؟

در صورت بروز علائم شدیدتر بیماری روانی، بهتر است به صورت فوری به پزشک یا متخصص روان‌شناسی مراجعه کنید. بیماری‌های روانی بهترین نتیجه درمانی را با شناسایی زودهنگام و درمان در مراحل اولیه خودشان دارند. همچنین، به جای تلاش برای خوددرمانی، بهترین راهکار این است که با پزشک خود در مورد روش‌های درمانی مناسب صحبت کنید.

5/5 - (3 امتیاز)

محمود طاهری نیا

سلام! من محمود طاهری نیا هستم و در عالم وب فعالیت می‌کنم. با سابقه کاری در طراحی و توسعه وب سایت‌ها و نرم‌افزارهای تحت وب، من تمام تلاشم را می‌کنم تا مطالب مفیدی را در اینجا با شما به اشتراک بگذارم. از مباحث تازه و فناوری‌های بروز گرفته تا راهنمایی‌های عملی، در اینجا همه چیز را پوشش می‌دهم. امیدوارم تجربه خواندن مطالب من برای شما مفید و جذاب باشد. اگر سوالی دارید یا نیاز به مشاوره دارید، با من در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا